KIKi koolikonkursil osaleb ligi veerandsada kooli.
SA Keskkonnainvesteeringute Keskus
Pressiteade

KIKi koolikonkursil osaleb ligi veerandsada kooli

Selle nädala toimub riigile kuuluva sihtasutuse KIK korraldatav üle-eestiline konkurss „Energiasäästunädal Sinu Koolis“. Osalema on registreerinud 24 kooli, kus 4 liikmelised noortest koosnevad aktiigrupid viivad koolis läbi energiasäästu ja loodushoiuga seotud tegevusi.

Keskkonnasõbralikule ettevõtmisele on registreerunud koole üle-Eesti. Kõige rohkem koole osaleb Harjumaalt (9) ja Lääne-Virumaalt (3). Kaasa on tulnud ka mitmed varasematel aastatel osalenud koolid ning samuti eelmise aasta võidukoolid – Võsu, Antsla ja Konguta.

“Ligi veerandsada noortegruppi tegutseb praegu oma koolis keskkonnateadlikkuse tõstmisega läbi erinevate tegevuste – pannes ise käed külge. Just nii sünnivad lahendused, mis on keskkonda hoidvad ja samas noortele omaksvõetavad,” sõnas KIKi juhatuse liige ja ühtlasi üks žürii liikmetest Lauri Tammiste. “Eriti hea meel on näha koole, kes osalevad juba mitmendat aastat. On selge, et nende koolis on energiasääst ja looduse hoid olulisel kohal,” lisas ta.

Just positiivne tagasiside ja ühtne koostöö tegemine innustas eelmise aasta võidukooli, Antsla Gümnaasiumit osalema juba teist aastat järjest. “Sel aastal kogume taas vanapaberit ning patareisid ning võrdleme tulemusi eelmise aastaga. Lisaks valmivad energiasäästunädala laulud ning juhitakse tähelepanu prügi märkamisele looduses,” leidis kooli aktiivgrupi juhendaja Marietta Lõo aega konkursitegevusi tutvustada.

Peale koolikonkursi toimumist esitavad aktiivgrupid kokkuvõtte toimunust ning ilmestavad toimunut videoga. Žürii valib selle põhjal 6 kooli, keda tunnustatakse 17. novembril Tallinnas Energia Avastusekeskuses toimuval energiasäästunädala lõpuüritusel. Lisaks selguvad lõpuüritusel 2 peaauhinna saajat. Koolikonkursi peavõiduks on 3 päevane fotomatk Eesti väikesaarele.

Konkursil osalevad koolid: Tartumaa – Konguta kool ja Saaremaa – Salme Põhikool. Harjumaa – Harkujärve Põhikool, Ehte Humanitaargümnaasium, Lasnamäe Vene Gümnaasium, Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasium, Raasiku Põhikool, Ristiku Põhikool, Haabersti Vene Gümnaasium ja Merivälja Kool. Lääne-Virumaa - Kadrina Keskkool, Roela Kool ja Võsu kool. Läänemaa – Haapsalu Põhikool, Jõgevamaa – Esku-Kamari Kool, Lustivere Põhikool. Valgamaalt - Hummuli Põhikool ning  Viljandimaalt – Viljandi huvikool. Ida-Virumaa – Jõhvi Vene Gümnaasium ja Kohtla-Järve Tammiku Põhikool. Järvamaa – Nurme kool, Võrumaa – Pikakannu kool, Antsla Gümnaasium ning Pärnumaa – Tõstamaa Keskkool.

Riigile kuuluv sihtasutus Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) hoiab tervet elukeskkonda, väärtustab puhast loodust ning säästvat arengut. Juhtiva keskkonnaabi ja -investeeringute suunajana rahastab KIK erinevaid keskkonnaprojekte Eesti keskkonnatasudest laekuvast rahast, CO2 kvoodimüügi tuludest ning Euroopa Liidu struktuurifondidest. Lisaks pakub KIK võimalust taotleda sihtotstarbelist laenu keskkonnaprojektide elluviimiseks. Kokku on KIKist neljateistkümne aastaga toetust saanud üle 16 tuhande projekti.

Lisainfo:

ELINA KINK